A meglévő töltés rekonstrukciója – ÉMOP-2010-3.2.1/F

Tornyosnémeti Község Önkormányzata 95.374.011 forint uniós támogatást nyert az ÉMOP-2010-3.2.1/F pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A fejlesztendő tevékenység a körtöltés rekonstrukciója, töltéskorona fejlesztése, magassági hiány pótlása. A körtöltés Hidasnémeti belterületének ÉK-i sarkától a 3.sz fkl úttól indulva, a Szartos patak jobb partján ÉK-i irányba haladva Tornyosnémeti belterületébe köt be.

A kivitelezővel 2012. június 11-én megkötésre került a vállalkozói szerződés. A tervezett töltés fejlesztés célkitűzése a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése a Hernád jobb part 97+900 – 100+138 fkm szelvénye között. E munkálatokat egyrészt a magasságilag nem megfelelő töltés előírások szerinti kiépítésével, másrészt egyes szelvényekben a nem megfelelő töltés szelvényterületének növelésével kívánjuk biztosítani. A kivitelezés előre láthatólag novemberben zárul.

A projekt nagymértékben hozzájárul a szélsőséges időjárás okozta környezeti, társadalmi és gazdasági problémák megelőzéséhez azzal, hogy árvízi időszakban visszatartja a mértékadó vízhozamot, így ez nem veszélyezteti belterületen az állampolgárok lakóházait és egyéb javait, a középületeket, az utakat.

Hozzászólás írása?

0 hozzászólás.

Szólj hozzá!


Megjegyzés: A következő HTML formázásokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>