TESZE Gyógynövény Ismereti Hétvégék (x)

2013. év május – június hónapban, Abaújvár helyszínen „TESZE Gyógynövény Ismereti Hétvégék” címmel ismeretterjesztő / ismeretátadó tanfolyam lebonyolítását tervezzük, amelyre várjuk az érdeklődők jelentkezését.

Az elmúlt két hétben csupán 2 fő jelezte nálam részvételi szándékát, amely alapján arra következtetek, hogy nincs érdeklődés a képzés iránt.

Erősítsétek meg vagy cáfoljátok a fenti megállapításomat, ellenkező esetben lefújuk a tanfolyam szervezését !!!

A jelentkezéseket időrendi (érkezési) sorrendben (az etanacsado07@gmail.com (katt a …-ra a megjelenítéshez) e-mail címre küldött visszajelzés alapján a tanulni vágyó nevének és lakóhelyének megjelölésével) áll módunkban elfogadni a rendelkezésre álló keret elejéig,

Tervezett hallgatói létszám: max. 30 fő

Előzetes információk alapján a képzés-sorozat négy hétvégét vesz majd igénybe,  Szombaton és Vasárnap alkalmanként 4-4 óra (240 perc) vagy csak Szombaton alkalmanként 8 óra (480 perc), mindösszesen 32 óra időtartamban a potenciális résztvevők igényeinek figyelembevétele mellett.

A tanfolyam tematikája a következő:

Az 1. és 2. hétvégén elméleti oktatás megtartására kerül sor, melynek témája:

– a gyógynövény gyűjtés alapszabályai (gyűjtés, tárolás, felhasználás);

– a gyógynövények fajtái (növények listája, szemléltető rajzokkal, leírásokkal, fényképekkel és az előadó által begyűjtött, feldolgozott növényekkel).

3. hétvége a növények felhasználásáról szól majd, szintén elméleti oktatás keretében, amelynek témája:

– a megismertetett növények ható anyagai és a betegségekre kifejtett hatása;

– a növények alkalmazásának szabályai (milyen állapotban, hogyan és milyen adagokból készítsünk gyógyteát, ha van rá mód teakóstolással egybekötve).

4. hétvégén, Szombaton gyakorlati oktatás megtartására kerül sor az addig elsajátított ismeretek alapján. A pontos helyszín még nem került meghatározásra, de előreláthatóan Abaújvár gyalogosan is megközelíthető környezetében lesz majd. Vasárnap pedig egy mindent átfogó szóbeli vizsgával zárul a tanfolyam.

Várom mielőbbi visszajelzéseiteket.

Hozzászólás írása?

0 hozzászólás.

Szólj hozzá!


Megjegyzés: A következő HTML formázásokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>