Részletek a Tigáz januári hírleveléből (x)

A teljes hírlevelet itt tekinthetik meg. Részletek, régebbi hírlevelek és a magazin itt található.

Új egyetemes szolgáltatói árak

A Magyar Közlöny 2012. december 22-i kiadásában megjelent rendelkezésalapján 2013. január 1-től megváltoztak az egyetemes szolgáltató által alkalmazandó alap- és gázdíjak. A lakossági felhasználók esetében az alapdíj, és a gázdíj – a biztonsági készletezési díj csökkenésének figyelembe vételével – egységesen 10%-kal csökkent. Részletes tájékoztatóért keresse fel internetes portálunk földgáz ára oldalát.

Energiatakarékossági tippek télre

■ A hőmérséklet szabályozásával, és a fűtőberendezések megfelelő használatával elkerülhető az energiapazarlás. Otthona különböző helyiségeit – a tényleges használat idejére – mindig csak a rendeltetésüknek megfelelő hőmérsékletre fűtse: a javasolt fűtési irányérték az előszobában 15 °C, a hálószobában 15-18 °C, a konyhában 16-18 °C, a gyerekszobában 20 °C, a nappaliban 20-22 °C, míg a fürdőszobában 23 °C.

■ A fűtés teljesítményét növeli, ha a fűtőtest körül megfelelő szabad területet hagy, vagyis a meleg útját nem zárja el a fűtőtest elé tolt bútorokkal.

■ Ellenőrizze a fűtött helyiségek páratartalmát! Szükség esetén párologtasson, mivel a téli hideg napokon az alacsony páratartalom miatt nyálkahártyáink kiszáradhatnak, az pedig köhögési rohamot okozhat. Túl magas páratartalom (több mint 60% relatív) esetén környezetünket hidegebbnek érezzük.

■ Jelentősen csökkentheti az ablakokon át távozó hőmennyiséget, ha szigeteli a redőnytokokat, de már azzal is sokat tehet, ha alkonyatkor leereszti a redőnyt és behúzza a vastag sötétítő függönyt.

■ Szellőztetés idejére az összes ablakot legfeljebb 5-10 percre nyissa ki, és kapcsolja minimum állásba fűtőkészülékei szabályozóját!

Hozzászólás írása?

0 hozzászólás.

Szólj hozzá!


Megjegyzés: A következő HTML formázásokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>