IKSZT átadás Tornyosnémetiben

2012. augusztus 12-én, vasárnap került sor Tornyosnémetiben az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér ünnepélye átadására. Az eseményen beszédet mondott Bortnyák Nándor Tornyosnémeti polgármestere és Spisák Imre a pályázatot benyújtó Tornyosnémeti Fejlődéséért Közalapítvány elnöke.

A beruházás az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott 45 912 789. Ft támogatással valósult meg. A fejlesztési projekt a település központjában található régi iskola épülete volt. Az immár esztétikus és impozáns épület otthont ad a könyvtárnak és egy internet hozzáférést biztosító számítógépes teremnek. Továbbá az Ikszt feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson az alacsony lélekszámú településen élőknek. Egyik fontos funkciója, hogy kiszolgálja az egész lakosságot, elsősorban közösségi, közművelődési, egészségfejlesztő programok szervezésével. Segíti a helyi lakosok, vállalkozások információhoz jutását. Helyet ad továbbá különböző civil szervezeteknek, egyéb önszerveződéseknek. Az ünnepélyes átadón a polgármester és az alapítvány elnöke is hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hatására a hátrányos helyzetű kistelepülésen a szolgáltatások számának növekedésével, azok minőségi javulásával az életszínvonal emelkedésére, a falu elmaradottságának mérséklődésére számít. Az ünnepélyes szalagátvágás után beszédet mondott Bereczky Béla a „Tegyünk Együtt a Szegénység Ellen!” – komplex társadalmi projekt szakmai vezetője. A térségben működő program is helyet kap az átadott épületben. A szakmai vezető köszönetét fejezte ki a hely biztosításáért, és a jövőbeni sikeres együttműködést hangsúlyozta. Az ünnepség után a jelenlévők megtekinthették és „birtokba” vehették az újonnan felújított épületet.

Fövenyesi Béla, munkatárs

Hozzászólás írása?

0 hozzászólás.

Szólj hozzá!


Megjegyzés: A következő HTML formázásokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>